Gasthoes Long-covid bijeenkomst Horst Alfons

Verslag lezing Onzichtbaar ziek: Long Covid

Afgelopen maandagavond 4 maart zat de zaal vol met zo’n 285 mensen in ’t Gasthoes in Horst.

Dr. Alfons Olde Loohuis gaf een lezing over Long Covid, ondersteund met de persoonlijke verhalen van Jenny, Jenny en Henny, 3 inwoners van Horst aan de Maas en Venray.

Vaak voelen mensen zich niet begrepen en eenzaam. Voor het stellen van een diagnose is het extra complex dat er zo’n 200  symptomen zijn die in verband worden gebracht met Long Covid.

De best werkende aanpak lijkt om alle handelingen op te delen in hele kleine stukjes en zo heel rustig, in hele kleine stapjes, je vitaliteit weer op te bouwen.

Een betere oplossing is er helaas nog niet. Wel zijn er lichtpuntjes voor toekomst. Alfons noemde een paar behandelingen die sommige patiënten wat verlichting geven. En hij gaf aan dat er heel veel onderzoek plaatsvindt, wereldwijd. Maandelijks komen er zo’n 500 publicaties bij. Voor de mensen en hun naasten die er mee te maken hebben, hopen we dat er snel meer ontdekt wordt. Want het omgaan van verlies van vitaliteit is een erg zware uitdaging voor mensen met Long Covid symptomen.

Om iets van verlichting te bieden, organiseert LotgenotenHorst in Horst aan de Maas voor mensen met Long Covid klachten en hun naasten de komende weken groepsgesprekken. Dat hier veel belangstelling voor is blijkt uit het feit dat we sinds maandag al 30 aanmeldingen hebben gekregen.

Mocht je hier ook aan mee willen doen of een vraag hebben, mail dan even naar lotgenotenhorst@gmail.com. Mogelijk is er nog een plek vrij

Voor hulp vwb instanties of financieel kan Synthese mogelijk helpen. Vraag naar Loes. 0773978500. Bij C-support bieden ze psychische en juridische hulp https://www.c-support.nu/

Via deze link kun je de powerpoint van de lezing van 4 maart downloaden https://lotgenotenhorst.nl/lezing/powerpoint-lezing-long-covid-dr-alfons-olde-loohuis-4-3-2024/